KpK logo

Kunsten på Kroppen
Tatovering

Fotos af tatoveringer
og præsentation af:
Kai Uwe Faust
Patricia Campos
Marcus Hammer

Om   Kunsten på Kroppen - Adresse mm  - Links - Nyheder og tidligere år -Bl.a. fra Lejre 
Om   Tatovering - Ofte stillede spørgsmål - Historie - Litteratur - Spørgeskema


 

Hvordan skal jeg forholde mig,
når jeg har fået lavet en ny tatovering?

 1. Når vi er færdige med at tatovere, giver vi tatoveringen et lag "flydende plaster" (fra en sprayflaske). Det kan godt svide lidt, men det går hurtigt over igen. Det skal lige have et par minutter til at tørre i, inden du tager tøjet på igen.
 2. Det flydende plaster går af igen af sig selv, når du vasker dig - det skal du ikke spekulere på.
 3. Du må gerne vaske dig, og bade fuldstændig som normalt. Vand og sæbe tager tatoveringen ikke skade af - tvært imod.
 4. I løbet af et par dage, kommer der et sår, som skaller af. Det må du ikke pille i! Hvis du piller i såret, kan du risikere at noget af farven forsvinder, så du får hvide pletter i tatoveringen. Det er selvfølgelig specielt et problem hvis farven er lagt massivt ind.
 5. Du må gerne smøre tatoveringen med lidt creme eller salve så længe der er sår på. Det er ikke så væsentligt hvad du bruger. Brug hvad du nu har. Ellers anbefaler vi gerne Helosan salve (kopattesalve) eller Aloe Vera lotion. Men det er meget forskelligt, hvad folk bedst kan lide. Det som er væsentligt, er at holde såret blødt og smidigt, så det ikke sprækker og falder for hurtigt af. Det kan give lyse pletter i tegningen.
 6. Når tatoveringen klør (i helningsprocessen)- så klø udenom! Eller smør lidt salve på - det lindrer.
 7. Da en nylavet tatovering er ret følsom, er det bedst at undgå direkte sol mens den heler, Det gælder også solarium. Hvis du går/ligger i solen, så dæk tatoveringen til.
 8. Hav helst ikke noget ULD-tøj på, direkte ind på tatoveringen, mens den heler. Uldhårene kan gå ind i såret, og give betændelse. Hvis du har uldtøj på, så tag noget andet på indenunder. Når tatoveringen er helet, er der selvfølgelig ikke noget problem.
 9. Efter et par uger (det er individuelt hvor hurtigt man heler), er tatoveringen helet - og du kan nyde den resten af livet!
  Husk at en tatovering er et levende kunstværk. Den vil ændre sig over tid. Som du bliver gammel - bliver tatoveringen gammel. Det er der ikke noget problem i.
 10. Vi giver ingen garantier for hvordan tatoveringen ender. Selv om det er meget sjældent at der sker noget galt, så har vi ingen egentlig indflydelse på hvordan DU behandler tatoveringen, eller reagerer. Det eneste vi kan sige, er at VI gør så godt vi kan.

 

Kunsten på Kroppen
Rådhusstræde 15 - 1466 København K
33 14 48 26